Wim Meertens

Klinisch psycholoog/GZ psycholoog/ gedragstherapeut VGCt & supervisor, systeemtherapeut NVRG

Ik heb sinds 1985 ervaring opgedaan in verschillende GGZ instellingen; eerst in de GGZ verslavingszorg en  vanaf 1999 werkte ik met kinderen  bij verschillende GGZ instellingen Kinder en Jeugd. Dit werk vond en vind ik inspirerend omdat bij kinderen de levensloop begint en patronen binnen gezinnen worden gemaakt. Vanaf 2001 heb ik daarnaast in mijn vrijgevestigde ggz praktijk  gewerkt tot heden. Ik werk niet meer voor GGZ instellingen.

Ik heb me in mijn werk gespecialiseerd in angststoornissen en traumatische ervaringen bij kinderen en volwassenen en ik  behandel  zowel volwassenen als kinderen maar ook relatiepartners en gezinnen. Vanuit mijn opleiding ben ik sterk beïnvloed door de Cognitieve Gedragstherapie en Systeemtherapie. Ik ben verder opgeleid in EMDR, Schematherapie en MentalisationBasedTherapy. Ik ben lid van LVVP (Landelijke Vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten), VGCt (vereniging voor cognitieve gedragstherapie) en NVRG (Nederlandse Vereniging Relatie en Gezinstherapie). Mijn ervaring is dat naast  de inzet van goede technieken een goede behandelrelatie van belang is, en besteed ik daar aandacht aan, ook met gebruik van humor. Voor niet vergoedde zorg (relatiegesprekken bijv )reken ik 140 euro voor 60 minuten, 35 euro per kwartier.

Mijn zorgvisie is dat mensen door problemen en psychische klachten afgesloten raken van hun probleemoplossend vermogen t.a.v. die klachten. Door psychoeducatie, inzicht, oefenen in nieuwe vaardigheden en niet oordelende steun herstelt dat vermogen om de klachten beter aan te kunnen. Niet alle klachten verdwijnen, maar er is beter mee te leven.

Ook ben ik supervisor bij de VGCt. Voor gedragstherapeuten of voor klinisch psychologen / psychotherapeuten die supervisie of leertherapie willen geef ik dit op het praktijkadres. De supervisietarieven voor 2024 zijn 100,00 euro per klokuur. Tenslotte geef ik les voor verschillende opleidingsinstituten in de GGZ.

Ik heb met alle zorgverzekeraars een contract in 2024.

BIG registratienummer GZ/Klinisch Psycholoog 59049249425
AGB zorgverlenerscode 94000873
AGB praktijkcode 94055700
KVK 63845229

Ik  verwerk medische gegevens van mijn cliënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens heb ik privacy hoog in het vaandel staan. In mijn privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens ik verwerk en waarvoor. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u heeft. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u contact opnemen met Wim Meertens op 071-541 45 32.

Link naar mijn kwaliteitsstatuut